Lån med låg ränta

lån med låg ränta

Våra personliga lån är för de flesta en privatsak och precis som vi diskuterar vilken lön vi har med våra kollegor runt fikabordet drar vi oss för att resonera kring våra lån och vilka räntor vi betalar. Detta trots att ränteutgifter är en av hushållsbudgetens största poster.

Det första vi assoccierar med lån är höga räntor. Om du inte har tagit något nytt lån på länge har du kanske vant dig vid en hög ränta ovetandes om att det idag är billigare än någonsin att låna pengar. Har du flera lån hos olika långivare kan det med all säkerhet löna sig att samla lån hos en bank eller kreditinstitut. I stället för flera lån med olika hög ränta kan du få ett lån med låg ränta och bara en avi att betala varje månad.

Billiga pengar är lätt tillgängliga och samtidigt som efterfrågan växer på enkla och snabba lån har många långivare blivit alltmer liberala i att bevilja nya lån. Var ska jag då låna pengar? Idag är det givna svaret att låna på nätet genom ett internetlån med låg ränta. Det bästa är att du med några knapptryck kan spela ut flera långivare mot varandra och få möjlighet att välja det bästa lånet och därmed slippa den bördan en för hög räntesats som ett konventionellt personligt lån kan innebära.

I grund och botten är privatlån med låg ränta uteslutande så kallade blancolån (lån utan säkerhet). Vanliga lån mot säkerhet är bostadslån och billån. Det är lån som är lite mer komplicerade eftersom banken måste värdera den säkerheter som du vill använda för lånebeloppet. Om du kan låna mot säkerhet kan du låna till mycket låga räntor. Om du däremot inte är intresserad av att låna pengar för att köpa en bil eller ett hus är det enklaste sättet att bli beviljad ett snabbt lån att ta ett lån utan krav på någon säkerhet.

Du kan använda kapitalet från personliga lån med låg ränta till vad som helst, långivaren kommer inte att lägga sig i det eller så kan du ange ett allmänt ändamål som ”privat konsumtion”. Några av de mest populära användningsområdena för ett lån utan säkerhet är hemförbättringar, semester, bröllop och så vidare. De vanligaste lånen är från 20 000 kronor upp till 350 000 kronor med en återbetalningstid på 2-10 år. Internetlån utmärker sig dess snabba godkännande och låga kostnad (oftast ingen ansökningsavgift).

Innan du ansöker om ett Internet lån med låg ränta, bör du skaffa dig en bild av lånemarknaden. Villkoren är oftast individuela så det bästa är att sammanställa några erbjudanden riktade just till dig från olika långivare och jämföra deras villkor, återbetalningstid, avgifter och räntor så att du kan hitta det bästa erbjudandet om ett bra lån med låg ränta och pengar att använda till precis vad du vill.